Wij houden u mobiel

Elektrisch leasen

Elektrisch leasen: Ook voordelen voor werkgevers

De elektrische leaseauto… Je werknemer vraagt er waarschijnlijk al om. Vermoedelijk vanwege de 8% bijtelling óf omdat zo’n auto milieuvriendelijk is. Hoe dan ook goede redenen. Maar waarom zou je als werkgever de keuze voor elektrisch leasen maken? 

Goedkoper rijden

Een elektrische auto/EV is duurder in aanschaf dan een gelijkwaardige benzine- of dieselauto. De gebruikte techniek en accu’s zorgen namelijk voor een extra kostenpost. Maar is de keuze voor een EV eenmaal gemaakt, dan zijn de lagere elektrische tankkosten ten opzichte van auto’s op benzine of diesel een prettig vooruitzicht. Net als de lage onderhoudskosten.

Ten opzichte van een benzine/dieselmotor heeft een EV ongeveer 11 x minder draaiende delen. Dat zorgt voor lagere onderhoudskosten, wat een gunstige invloed heeft op het leasetarief. Kijk je naar het leasetarief inclusief brandstof én de overheidssubsidie Milieu-investeringsaftrek – laten we die vooral niet vergeten! – dan kan het leasetarief van een elektrische auto aantrekkelijker uitvallen dan bij een vergelijkbare benzine-variant

Elektrisch leasen is aantrekkelijk voor werknemers

De arbeidsmarkt begint steeds krapper te worden. Werknemers kunnen uit meerdere werkgevers kiezen. Daarom is het goed om je als bedrijf positief te onderscheiden. Het aanbieden van een elektrische leaseauto helpt daarbij! Uit het onderzoek van Vereniging Zakelijke Rijders blijkt dat 69% van de zakelijke rijders een elektrische auto overweegt, als de actieradius voldoende is. Met de komst van nieuwe modellen komt ’voldoende actieradius’ snel in zicht.

Een elektrische leaseauto zorgt voor een goede uitstraling van je bedrijf. Je laat zien dat je om het milieu geeft. Dat je meehelpt aan de energietransitie naar duurzame energiebronnen. En dat je graag vooroploopt op nieuwe ontwikkelingen. Dit duurzame en eigentijds imago heeft niet alleen een positief effect op je medewerkers, maar ook op je klanten en leveranciers.

Lage bijtelling voor elektrische leaseauto

Uiteraard speelt bij een werknemer ook het financiële plaatje een rol. Een EV heeft namelijk 8% bijtelling ten opzichte van 22% bij een benzine- of diesel leaseauto.  De 8% bijtelling geldt tot € 50.000,-. Voor elke euro boven dat bedrag betaal je 22% bijtelling.

Uit onderzoek van Vereniging Zakelijke Rijders blijkt dat 83% op de bijtelling let van de volgende leaseauto. 39% van alle zakelijke rijders rekent zelfs exact wat de nieuwe netto bijtelling is. Omdat een elektrische auto slechts 8% bijtelling heeft, is dit interessant voor veel zakelijke rijders. Deze 8% bijtelling geldt voor de periode van 60 maanden (5 jaar). Dus 5 jaar voelt de zakelijke rijder dit bijtellingsvoordeel direct in de portemonnee. Je biedt hierdoor extra voordelen aan je werknemers. Je zou daarom de keuze voor een EV zelfs in de salarisonderhandeling kunnen meenemen…

Meer informatie

Onze ervaren adviseurs kunnen u adviseren en begeleiden in het maken van de juiste keuze. Neem hiervoor contact met ons op. 

Zakelijke leaseofferte opvragen

Laadpalen voor uw elektrische auto

Het opladen van je elektrische auto gebeurd thuis, op kantoor of bij een openbare laadpaal doormiddel van een laadpas. Als u bij ons een elektrische auto leaset krijgt u natuurlijk deze laadpas er bij. Wij regelen alles voor u zodat u alleen nog maar hoeft te tanken.

Laadpaal thuis of bij uw bedrijf?

Wilt je een laadpaal laten plaatsen bij je thuis of bij je bedrijf? Of heeft u een vraag over de laadmogelijkheden?
Neem dan snel contact op.

Wij gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren